Sunday, 30 December 2012

entri bergambar aje k !

kenduri umah MF kemarin , hehe


bersamo MF & MAK ANI . <3

with family aku , ngeh-ngeh ~


siapa itu ......
cube teka ???

niehhhh diaa , 
<3


hehex , MF tq nah jemput owg gan family 
pi nuri rumah dia kemarin ..
emm MF owg minta maaf k psal mlm tu .
harap paham owg nah , 
k mlebiu sayunk .. muaah

Wednesday, 26 December 2012

bubye 2012 !

hye assalamualaium ..
agak lama juga kan byna tak update blog nie .. hehe maap laah tak ada masa ha nak belek2 ..haihh tak bapa hari dah kan skolah pon dah nak buka , arrr welcome2 ! hehe rinduuu nya nak pi skolah nak jumpa kawan2 semua.. buka je skolah nanti dahh naik form5 , ahak2 maca, tak caya ja .. eh betol ke form5 nie ? rase macam baru je nak masok skolah menengah . ehe perasan muda :) lol . sedar2 lahh byna wey dah meningkat dewasa dah . alolooo tak leh nak main2 dah .. SPM tuu penting ! abah aku dah bagitau , buka2 ja skolah nanti phone ,netbook nie abah nak rampas .. err = =' so kay , sabar ja byna .. ini semua demi masa depan kau jugak . focus2 , yang lain letak belakang dulu .. SPM first , kalau dah jodoh takkan kemana ,right ?

dalam tahun 2012 nie banyak sangat kenangan byna .. kenangan dgan family , dgan kawan2 semua .. err rinduuuu , byna takkan lupa semua nie .. and tak lupa juga .. kenangan dgan org yg byna sayang ..saya sayang awok MUHAMMAD FAIZ . bye2 2012 .

SAYANG FAMILY SAYA ..




kepada semuaa yg mengenali diri ini , saya NOORSABRINA yg sesunggohnya memang comey , baikhati dan papa ja lah yg baik2 .. haha (puuihh perasan ja lebih) ingin menyusun sepuloh jari kaki tangan semua lah memohon beribu-ribu berjuta-juta ampun andai sudah terkasar bahasa , ada buat salah or something yg dah menyentuh perasaan anda .. tahun depan nak spm wey , kalau ada salah papa maaf ek , jgn pendam2 k .. hehehe 



Kepada awak yg saya sayang :)

owg minta maaf selama owg gan dia ada buat salah and dah terkasar bahasa ..
owg tau owg dah banyak menyusahkan dia kan ?
owg selalu buat dia marah .. bukan owg suka2 ,
sbnarnya owg risau sangat ..owg tak sanggop nak kehilangan dia tau tak ?
owg nak sangat dekat gan dia . takmao jaoh2 dari dia .
lepas nie kita dah jarang contect , ya lar nak spm kan ..dia pon dengar 
kan apa mak abah owg cakap ? owg harap dia paham .
dia pon lepas nie , jgn lupa owg tau ! 
janji tau ?? rindu owg ja k
ha dia dah janji kan tiap2 minggu nak datang jumpa owg nanti ? nak call kan ?
jgn tipu tau , owg akan tunggu ..
hmm jaga diri elok2 tau , jgn gatai2 ..
emm terima kasih byk2 tau sbb dia dah buat owg rasa bahagia .
owg harap selamanya pon akan tetap macam tu tau ,
ILYSM tau , mlebiu lebiu lebbbbiuuu lah sayang uncit uh ! 


this guys is MINE .

sape2 pon tak ley ambik dia ..
cuba ar kalo berani , aku kungfu kang ..
terkangkang kau . 
I hope our relay will last forever.
pray for us yee :) hehe

to girls out there : 
don't you dare to tackle my YAYUNK okay !

and to you PAIT :
don't you try to look at another girl .
just look at ME and just LOVE ME ..






















Monday, 10 December 2012

assalamualaikum :)

sawadee kap ..
than kamlang tham aarai ?
hehex cakap siam pulak aih , 

9.12.2012 ,
erm kemarin laah tu .. excited gila bangun awal ..pkul 7 dah bangun MF pon dah pesan suruh kejut ken dia 
pagi uh , ehehe lepas mandi tuu tak siap lagi yang mak uh dok hingaq la suruh siap , yang aku nie dok lemas perot dah ..dok ulang jamban *tandas* ja haa ..kecut perot bagai , ehe bukan apa dok pikir uh nak pakai kasut apa ? nak pakai kasut yang mak ani bagi tuh takot jatoh la pulak ..*actually aku fobia lagi ha , time aku tergeleceh kat sekolah yang buat jamuan raya ritu .. ehe malu kot kalo la buat2 aku pkai pi tu terjatoh ..adoo jatoh la saham aku ..hmmm janji pukul 10 nak mai amik , dok tunggu tak mai-mai lagi pon mak aku pon dah nak kuar pi klinik pagi tu ..lpas mak kuar tu depa pon mai ..mak ani dah gitau aku gan MF kena pi dulu dgan abang dia ,pi teman pakai baju touch-up2 apa yang patot ..nak naik pelamin kan kna la berseri-seri .. time dekat butik pengantin tu MF ado lah tunjuk satu dress pengantin tu kat aku .. wana kuning aiq camtu la .. dia kata lawa , tu laa aku tengok pon lawa haa .. hihii banyak juga dress yang lawa-lawa, teringin jugak nak pakai ..uhuuu bila tak tau uh bole pakai .. #ngeee >.<
time tengok kak ila makeup tiba-tiba jaa nak shinshin.. aduui tak tahan gila time tuu last-last terus terang ja la at MF hhheehe * MF sory nah owg tak tahan dahh time tu ehe , malu la jugak nak gitau mula tu tapi  dh tak boleh nak tahan lagi ar tak kira dah lor malu ke tak ..
kak ila nie tiba-tiba ja suruh aku jadi pengapit pulak .. emm malu ar , dgan kasot pon dok nganga .. nak jalan pon takbole lar , OMG malu nyaaa .. nyesal kai kasot tuu .. nasib la ada kasut kak ila , err pinjam ja aih .. huhu kasut aku tuu pon tak tau lah lpas mana .. huuhu jujur aku cakap kemarin memang malu sunggoh2 , MF tau gelak ja .. hmm sampai balik dh pon nak ejek g pasal kasut uh .. emmm menci uh .. huhu
tapi apa-apa pon aku happy sangat .. * MF tq nah ajak pi uh .. mwwwaakkksss motak :* time balik tu kita dah berpecah kan , :,( sedih ar .. uhuhu dia balik naik keta lain aku naik keta lain .. aku balik gan mak ani , ermm abg MF yg lgi sorang ur dan lagi lah nak ngusik aku .. dia tanya nak hantar balik ke nak ikut balik rumah mak ani terus ? g hantar balik teriak pulak .. hehe saja la tu kan ,, ehe takpa cek paham aih .. 
haha aku pon suruh hantar balik umah aku laa , kalo pi umah mak ani nanti nak balik kacau MF pulak uh , sian dia uh .. 


hehe tengok tu MF bajet ensem .. wahaha , 
malu-malu gitu ..

Wednesday, 5 December 2012

AAUUWWW!!!...

Ari jumaat aritu ada bt perjumpaan keluarga kat rumah tok aku...pakat2 berhimpun ramai2...bt makan2 la bagai..petang tu dok posing kot tepi bendang..abih payung maksu aku jd bahan kami posing..hahahaha
pastu.malam tu..macam biasa la bila dah ramai2 ikut dan la cari tempat nak tidoq..masa aku tidoq tu memang dah tak dak sapa la hujung kepala aku..apa lg lending time..hahaha bangun pagi2 memang tak ku sangka tak ku duga...adik ipar maksu aku tumpang tidoq hujung kepala aku pulak tu..kiranya kepala bertemu kepala la..aku ni pulak jenis yg buas masa tidoq jgn dok kira apa la..dah tak sedaq..hah malu la cek..kan apa dah la kawan tu laki...baya2 MF aku la jgk tu la yg malu tu..auuuww!
aku cita la kat MF tu..hahahaha apa lg merajuk la sat..siap suruh aku pi cium kpala kawan tu lg..boleh...boleh...tu cek suka tu...hahahaha...melawak jer tau... sorry la lalinx cek tak sedaq...janji tak bt dah camtu..nnt2 kalau ada lg perjumpaan mcm tu orang cari tempat yg orang len tak leh nak tumpang...hahaha dalam bilik aiq ka noh!...hehehehe









PATAH SERIBU ..

assalamualaikum ..

agak lama jugak la aku tak update blog kesayanganku ini...hahaha sebenarnya tak da apa yang nak aku share gan kekawan...dua minggu lepas aku dapat berita yg agak membahagiakan dan teruja la jgk...mak mentua ...hahahaha awal2 pagi dah bt aku teruja sangat...kalut mcm aku la jgk..hehehe nak tau knapa??? mak mentua suruh aku jd pengapit abang pait...hahaha seumuq hidup aku tak penah jd pengapit pengantin sapa2 la lg..jd pengepit boleh la..hahahaha...aku pun gtau la kat mak aku...kalut la cari baju bagai...last2 jumpa la baju tu..mak kata sekali sekala kita bt vogue sikit...kan apa aku pun masih kategori anak dara..kena la vogue    sikit dah nak jd pengapit pengantin..kena la cantik jgk..bila orang tengok pengantin mesti la orang tengok aku jgk...hahahahha gelak besaq cek! mintak2 la saham cek pun tinggi jgk...ehehe

semalam ada la satu nomber phone dok msj aku...mula tu hairan jgk, rupa2nya kak ila (yg akan dikepit oleh aku nnti)..hehehe..sembang punya sembang aku dah excited sgt aku pun tnya lah nak kan kepastian betoi ka aku yg akan jd pengapit dia nnt...huahua...bkn cek yg jd pengapit dia loh...ada saudara dia kot...hilang la mood teruja aku yg dah berminggu2 dok nak jd pengapit nih...hahahaha apa sudah jd???...hah aku tak jd la nak pakai bj yg vogue tu...eeerrrmm.jatuh saham cek...ee malu lar sat .

Rindu kat awak


with love ,


Friday, 23 November 2012

BIKURIMASHITAA ' dlm mkna kata oh my melayu "terkejut" . ehe

petang tadi p umah mak ani , first time mak drive sendiri masok jalan kmpong MF .. akhirnya sampai la jugak .. sampai sampai tuu , nak masok nampak MF .. astaghfirullahalazimm , apa sudah jadi syunk muncet aku tu .. dah macam rekrut daa .. hahaha :)  dah jadi MOTAK MUNCET . ehe nampak lain tapi yg kesian nya selsema tuu tak ilang lagi , hahah besar taw dak sapu tangan dia .. mana nak cari .. 




nie diaa MOTAK MUNCET .



ha betoii dak ?
besar kan sapu tangan dia .
hahaha , habis ar smpai kain batik buat lap idong ..

p/s : pas nie MF kalo tak cukup kain batik buat lap idong amek laa kain selimut pulok . kalo mao
       kain selimot owg pon boleh , baaiikk punya .. mao dak ? ehe jangan marahh ar ,


21-11-2012



earrrggh ! hari rabu ritu boring gilo  ..dok umah taktau nak buat apa .. abah cuti  , ermm mula tu plan nak p penang .. last last takjadi laah pulokk , sembang bikin bimbang uhh .. aku niee dah jadi macam bewak padang pasir , guling sana guling sini panasss ja hati ..macam nakk sailang ja sapa yg ada dlm umah  .. panasss kot ! abah takpa lah boleh kluar p tengok burung dia , bagoiih ja .. kamie nie dok dlm umah macam apa gi tambah mak tuu dah macam hantu kak limah ja , kito bako jer ~ hehe tapi last last minit abah balik dia cakap nak bawak kami kluar makan.... waa ini munyi manyak sweet sweeet ma ,, makan kat tanjung dawai ja pon.., abah suroh ajak MF sekali .. aku pon apa lagi sms laa kat sayunk Muncet aku tu , emmhhh dia takboleh join the club lah ada keja plak .. mmm takpa lah rezeki jangan di tolak maa .. hee rugi kan MF takjoin ..


* ni laa menu kami .. ehe
dap dap ,




# weyy tgok tuu punya laa lapaq sampai
tak tengok kiri kanan dah ..




 

MOTIF : akhirnya dari kebohsanan menjadi kekenyangan !

Thursday, 15 November 2012

sehari bersama . haha

pagi tadi mak ani datang rumah gan MF , hee nak manggil kenduri abg2 MF ler ..adodoo wanie uh kalot sunggoh . sampai takdan dan mak ani nak masok, dudok pon tak lagi dah kalot ar nak tunjuk album yang aku buat uh .. arggg tidakkk malu kot ! *MF tu album kita auw* .. makan tengah hari ramai2 , seronok tgok family kita rapat macam nie .. :) lepastu ikut mak ani pulok nk p manggil , mak ani ajak aku on ja .. haha pastu ikut g shoping pulok ha , mak ani nak beli barang ur untok kenduri nanti an .. dah habis beli barang tu p lepak kat uma mak ani .. hihi mak ani buat drama lar sat tadi uh .. sedih lar jugak tgok dok teyak2 uh , aku diam ja uh .. aku pon ukan boleh ha tgok orang teyak2 tuu nanti nak teyak jugak uh ..
hmm balik tuu mak aku la pulak ajak kuar makan .. nak belanja menantu dia ha , kesian tgok demam2 uh .. hehe *sayunk tq nah mao jugak ikut p makan tadi , kesian dia dah la demam uh ... owg doakan sayunk owg uh cepat sembuh k, muuah mlebiu*  


otw nak p makan .. hehe



dah sampai ha , jom terjahhh !



masa untuk makan ~ nyum2 .. :)



# kesian yayunk aku tu , nak makan pon susah ..
dengan demam lagi uh ,
hehe seannya dia .. happy la hari nieh .. tq taw ..




Thursday, 8 November 2012



menjak2 nie npa pon tak taw , jiwa nie tak tenang ja .. serba serbi jadi tak kena . macam2 yang aku rasa , pedih sedih tegores hatii niee taw dakkk ? KENAPA TAK PERNAH NAK PAHAM HA ? tak taw laa mcm mna nk aku luah kn , kat spa yg boleh aku luah kn apa yg bersarang dalam hati aku ni . nak cita kat dia ? hah belom tentu dia akan paham aku an . sebabnya berkaitan aku dgan dia jugak .. Ermm sebenarnya kan lepas2 dari malam tuu smpai skrang ,aku masih lagi terluka . memang lah kalau dia cakap kita dah oke , mungkin itu yang dia rasa . tapi aku ? tipu diri sendiri . aku pura2..dari cara dia cakap malam tu mcam aku nie ja gegeh nak sruh bekepit layan aku 24jam .. aku tak mintak pon sampai macam tu . sekurang2 nya bagi laa sikit masa kat aku . susah sangat ka? aku nie pon manusia jugak . kalau lah dia rasa dgan melayan aku tu satu masalah bagi dia gitau ja lah .. aku tak pernah paksa ..mungkin dia rasa malu kot berkawan dgan aku ..satu lagi aku bukan tunggoi kayu org boleh suka2 nak marah , aku pon taksuka org marah2 tinggi2 suara gan aku , dah pkiaq tak mau nak pnjang2 tu lebih baik aku diam . tapi sampai bila aku nak diam ? dari apa yang aku tengok masalah nie takkan selesai kalau aku diam .. aku masih sayang dia , sayang hubungan ni nak kekal . tapi aku takot bila satu masa dah tak leh nak sabar lagi ,takot la kan macam2 keputusan yang akan aku buat . aarhh semak betoi , asyik aku ja pkiaq nak jaga perasaan dia . dia ada ka ? kalau cakap dia ja nak menang , dlam talifon pon boleh marah2 tlah la kalau jmpa depan2 . macam mana la kan , ntah2 melambong ke istanbul dh pa . dia uh bukan rety nak romantik ke apa . tak sweet langsong . romantik tak semestinya kna menggatai bagai kan ?  emm tak tau lah buat lah apa yg terbaik untuk kita .



Monday, 5 November 2012

no title ~



hati berbisik :
''jangan terlalu berharap bunga ini akan senantiasa segar , kerana mungkin nanti ia juga akan layu ''
jika kita bertemu dengan seseorang yg sgt percayakan kita .. kita balas lah kepercayaan itu dengan kejujuran kita ..tidak rugi bila kita jujur , tidak pula rugi bila kita berbuat benda yang baik .. cuma kita akan rasa rugi bila kita sudah mengecewakan hati yg lain .. maybe dia yg merasa kekecewaan itu sedangkan kita gembira tapi kita kena ingat , kekecewaan yg kita berikan itu mungkin akan datang balik kepada kita tanpa sapaan ..saat itu ibarat mata pedang yg tajam menghiris hati yg bila dikelar pasti akan berdarah ~

...

aku datang kepadamu

Thursday, 1 November 2012

DEMI CINTA

video


* Alhamdulillah , seap jugak video ny .. MF video ny untok awok taw .. owg rindu awokk tak tau nak luah mcm mna , hari2 cakap rindu kat awok tapi takot awokk boring so kali nie owg bt kelainan sikit . harap2 awok tak bohsan dgan owg .. love you , aku rinduu sayanggg kamu  ~

Tuesday, 30 October 2012

cepatnya masa berlalu ..

salam ,

seseorang yang kita kenal sekarang nieh tak semestinya akan kekal dgan caranya atau sifat yang ada sekarang . mybe ar esok lusa tulat tungging tebalik orang itu akan berubah jgk.. berubah kpada yang lebih baik atau ponn sebaliknya . kita tak dpt nk pastikan , tak dpt nk halang perubahan tu . diri kita sendiri jugak bila2 masa nak berubah akan berubah lar weei .. maksod nya , berubah la dari segi fizikal , gaya percakapan , gaya penampilan n sifat2 yang ada dalam diri masing2 .. semuaa boleh berubah lahh . lumrah hidup lahh kan dari kita kecik hingga lah kita besar, dari kita muda hingga lah kita menjadi tua...semua orang akan lalui semua perubahan hidup selagi bernyawa...dari yang dulunya belemoiih dah jd encem (sikit jer lah)... hoho macam ar sorang nie , 





tarrrraaa ..





























gambar nie just contoh laa ho .
berbeza kan ? 
 btw org yg sama jgak , 
sayangggg sangat wey kat cowok nie . 



MOTIF : MF sedar2 lar diri tu dah tuaa , dah boleh panggil tokwan dah kot dahh bejanggot ho . hehehe (ceq minta maaf nah ceq tumpang buat jahat sat lpaih nie takbuat dahh , insyallah la.) soryy uh copy paste pic dulu tu . hahahahahahaha apa ponn i love you kapas . ngee~ apa2 pon owg tetap sayang dia , sikit pon takkan berubah k .


Sunday, 28 October 2012

aidiladha .

raya pertama kat umah . haha aku la org prtma bgun uh .. semangat sunggoh , tolong mak kmas2 umah bagai kan . hee mao tak kalot yayunk aku nak mai uh .. pagi tu mak tak buat apa pon just masak sikit2 ja , mak cakap nak jamu menantu nak mai raya . lps makan mula lahh mak aku nie nak jadi photograper plk dahh . dahh tu ada jugak la snap sikit2 . huhu malu lahh mak yg tolong snap an ,.




...

raya kedua plak , ikut family pait g akad nikah abg dia .. happy sangat boleh ikut . otw nak g tu macam2 renah dua badik tu .,ada saja kat depa ,. huhu aku cm besa laa habis kuat qenyeh ja ... nak ikut kan segan jugak nak p nanti org kta apa plk ur dh mak ani ajk jgk p ja lahh . hee buat2 tak malu .. adioss time dalam masjid tu perot aku niee macam2 bunyi . haa agak2 org dgar tak uh ? hehe lps tu dh hbis akad nikah uh p uma kak ila , yeah masa utk nyup2 .. hihi rajin kak ierah uh tolong ambik pinggan boh nasik boh lauk at aku ,. hehehe sonok jgak ada org layan mcmtu .. haha lps tu balik , g jlan2 kat gunung dlu .. tgok2 batu lah apa uh bertolak ke umah tok . hihi first time pait p uma tok . hmm tq tw p uh .. dah tau jalan nanti senang lah kan nak p plk ..  


nah selamat menjamu mata , ini ja yg ada . huhu




tahniah utk abg firdaus gan kak ila ..
sweet kan depa ? stlah hmpir 7 tahun mybe ..
akhirnya hubungan depa berakhir dgan ikatan yang sah .
harap2 aku gan dia pon mcm tu jgak .
hehehe




heehe dengan kak ila uh .


nie dgan kak ierah uhh .


kemarin malu sgt , rasa mcm mna xtw uh nk p .. segan la takot org kata apa uh tpi apa2 pon happy sgt .tq ajak .. hehe MF tq juga tw , awok hensem pakai kemeja yg owg bagi uhh .. selalu2 lorh pkai ek . owg suka uh . 



Thursday, 25 October 2012

rintihan malam raya .

assalamualaikum ..

yea yea esok raya , emm sonok la kan .. ada yang mesej sana call gayot bagai . aku ? pa da ? hmm tunggu call langsong tarak . mesej pa satu pon x . nasib lah ada jugak yg ingat nak ucp slmt raya kat aku , thankz yang antar mesej at aku tuu , sayunk awokk sory k nak reply kredit takda .. sekurang2 nya ingat juga kan nak mesej aku . hmm okay aku pon taw dia xda kredit , aku sendiri pon xda .. tadi uh rindu sangat pinjam nset mak call dia . xagkat pon ,, :( xpa laa xingat kita nak buat cmna . sedih ar jugak an ... orang tu xingat kita pon , yang kita nie ja dok gegeh rindu sedangkan org tu xrindu pon . hmmmmmmm lantak lorh dia nk buat apa xmao call xmao msej ka apa.. marah nie marah nie , geramm uh .,

Sunday, 21 October 2012

jangan nakai yer sayang !

assalamualaikum awok ,, terlebih dahulu owg nak minta maaf nie sbb sekarang nie owg dah mula sibuk nak study ,final exam dh nk start besok , owg takboleh lar nak layan dia sangat .. owg harap dia paham nah , hmm awok pait jgn nakai2 taw ,, jgn gatai2 ( gatai jugak seap lar !! ) , ingat owg tw .. doakan owg k .. * mwahh sayang awok selamanya .. rindu awok myk2 . HACKS kejap2 ...





* Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku *




hmmmm bubye awok .
MLEBIU tau .

Saturday, 20 October 2012

MF vs ENCIK CRAB !

assalamualaikum ^_^



khamis petang tuu balik kampong dekat merbok , hermhh ajak dia g tidow sana takmao uh . segan plk ~
aku pon mlas lah nk pksa2 dah kalo org takmao ikut an .. pstu dia gtau hari jumaat laaa dia p ..  *horeey-horeey bergembira , hahar* happy lar sat bila dia gtau nak p . ngeee ~

seperti yang di janji kan dia pon sampai la gan kawan dia tue .. bajet otai sunggoh mai naik rxz sorg sebijik pulak kan . heheh , lepas tu depa ikut abah p tangkap ketam .. eishh aku yang kat rumah dok terbayang macam2 dah , mesti balik dari tangkap ketam tu belemoih habih dahh .. coiih tgok2 depa balik bersih jaa , hmm p tangkap ketam ke apa uh ? hehe takot leteww nak turun jalan dlm selot .
hehe kesian noh dia gitaw kawan dia tu balik2 tidor tak sedar diri .. ambooih terok sunggohh aih tangkap ketam .


-->MF tu yeeer :  hye awokk yang ohsemm dgan seluar pendek bebunga-bunga kemarin uhh ! hehe , mak cakap pait comey pakai suar pendek bunga2 .. macam mane sonok dakk kemarin kena kepit gan ketam? hihi tu lahh kan abah dah cakap jga2 nanti kena kepit tpi takmao dengar uh ketagar lagi .. * welkk padan muka * hemm owg ingat nak berposing dgan dia kemarin ,tapi tak dan juga kan nk snap2 kat kmpong uh . kesiian dia kena kepit gan ketam ye ? hehe takpa lain kali lahh kita snap noh . TQ nah mao jugak p kmpong owg pstu ikut abah g tangkap ketam uh .



kamu ketam jahat ! ..

* ohh jahatnya kamu ,
jahatnya kamu ..
engkau engkau
penyebab jari yayunk ku di kepit * (via stacy jahat ) 


mat pait cuba bt peace tengok , 
jari ada dakk g ? hehe


Tuesday, 16 October 2012

MENGULIT KENANGAN .

assalamualaikum.. :)

malam nie tiba2 ja tingat balik kesah2 lama aku gan dia ,, sweet kan bila diimbas kembali kenangan2 uh . rrrindu sangat rasa macam nak pusing balik jaa ,, hehe apa pon aku besyukur sangat sebab aku masih lagi bersama dia .. harap2 kekal selamanya lahh hubungan yg dahh setahun lebih yang kami bina nie ..

sayang , ingat tak g awok ada bagi hamster yg comeh2 tu ? hihii rindu nya , kat mana lah comeh2 tu skrang kan ? awok bagi suruh owg jaga bela hamster tu , tpi sebenarnya kan owg geli sgt binatang berbulu nieh .. dahh awok bagi owg pon amik lahh owg takmao awok kecik hati , dah susah payah mai hantar kat rumah .. haha awok oo awok owg ingat lagi owg kasi nama beby & bucukk uh . hahaa , agak2 mana ha depa p ?

owg happy sangat , dulu tiap2 khamis malam mesti awok mai rumah .. dah jadi mcam satu tradisi kan ? bila awok gtau nk mai msti owg happy ,owg tunggu awok taw dak ? suka,suka ~ sekali gan mak owg pon kalot , kalot pikiaq nk jamu makan apa lahh kalo awok nk mai .. hmm syg menantu lahh kata kan . haha ingat lagi , first time owg belajar buat kek coklat , haha kek dahh jadi bengkang . bukan apa tuu lawan sifu sangt , sifu kata tak cukup kasih sayang . hihi tapi owg tak ngalah owg try lagi sampai menjadi .. sbb owg tau awok suka kek coklat .  lamaa dahh owg tak buat kek coklat kan ? awok pon tuntut2 uh , okay laa sayang nanti owg buat k ... buat yang beeesaaarrr punya . nanak dak ?? hehe pstu owg belajar lagi buat kek batik , kali tu owg buat bagi mak ani pulak rasa . heehe tak sangka mak ani suka uh .. hehe malu ceq !

ha owg ingat lagi mak ani buat nasi lemak mangkok tingkat , yang awok mai hantar tuu .. ingat tak lagi ? sedaapp uh nasi lemak mangkok tingkat mak ani . lepastu selalu2 jugak lahh mak ani post laksa . heee owg kan hantu ! ngee awok owg jatoh hati gilerr kat budak yg hantar laksa tuu ..awok kenal kan budak tu... suka sgt kat budak tu .. hehe.. jangan marahhh arr .

awok owg tak penah rasa happy macam nie , tambah2 bila dapat kasot dari mak ani .. sukaaa lorh kasot tuu , ermm rasanya baru sekali owg pkai time p jamuan raya kat sekolah aritu .. bukan tak suka kea apa tapi syg nak ganyah nanti rosak . hehe macam mana owg syg kat awok ! huhu



awok ingat tak lagi masa kita pegih kmpong owg dekat merbok ? tu lah first time owg bawa awok jumpa family2 owg yg lain . tuu lahh tanda owg sunggoh2 gan awok , owg tak main2 ..btw thankss tau mao ikut owg jumpa family semua.. sayanggg awok ~~.tapii kan awok nak tau tak ? actually masa kita kat kampong owg uh owg jelous sgt . bukan apa owg tgok spupu owg tuu dok ushar smcm ja kat awok , nak kenen latu .. oow mana bole !! awok kan milik owg . owg dahh kunci gari ikat gam awok ketat2 . soo sapa pon takbole ..mat pait byna yang punya ! ( persis dialog ahmad albab yg punya ) hahah kalo awok nak tahu hati owg time tu panas sgt , geram la . tetiba ja spupu owg dok gedix depan awok . menci uh . awok janji jgn pandang orang lain selain owg ? kalo awok tipu seap lar .. jaga2 nah . ermm memang owg dh tetipu pon kan ? sabaaa je lahh . lepastu kita p pantai merdeka kan gan family owg , kita tak ar join depa kan .. no lahh , tak rock la kan . haha


aip2 nie dah skip nie , sebelom tu kita hangout dua ja kan ? p pantai merdeka uh .. haha masa kita p tuu ada expo , jual macam2 .. haha ingat dak yang ular sawa tuu ? ee geli nya (ayat gedix)... lps2 jalan , awok suruh owg tunggu dalam keta sowang2 .. eish ada ke patot awok nie , owg takot taw x .. awok cakap tggu jap ja .. emm ok owg pon tunggu laa , tgok2 awok masok n sua beg domo tu . arr gejut dan terharu nya , >.< 
hihiii ceq suka , ceq suka .. tq awokk , mlebiu uh !


awok , 
awok taaw dak dah jadi apa domo ny ?
haha
dia dah jadi tabong owg laa ..
heheh keja dia simpan wit ja .. heee

tapi yang paling touching hati dan perasaan owg nie ,owg ingat g mcej2 awok dulu .. awok dok plan macam2 untok masa depan kita .. awok selalu kata "tak lambat dah lagi 4tahun ja ..."  nak kawin gan owg .. tapi awok cakap awok nak sambong belajar lagi nak bagi dapat keja gan gaji yg tinggi sbb awok nak bantu family awok , okay la kan bantu mak abh uh .. bagus2 macam nie lahh feature husband owg . huhhuhu
pstu awok cakap nak kawin gan owg nak bagi owg gan anak2 'KITA' hidup senang sblom tu nak beli keta sendiri nanti senang nak bawa owg p hospital bila nak bsalin nanti . waaah terharu owg baca mcej2 dia tu ..sweett ja , mcej nie owg copy paste dlm otak owg tw dakk ? heheh tq sayunk lalinx . nah :* mwaarh manyak2 ..


awokk owg ada buat video kat awok kan ? tapi kann kat owg cuma tggal satu video ja yg owg buat kat awok .. owg rasa owg penah save dalam pendrive awok .. ada lagi dak video2 tuu kat awok ?


video

video ny ja yg tinggal kat owg ..






Friday, 12 October 2012

terBAIK ar !

assalamualaikum weyy . 

penat arh sakit kepala , sakit lutut sakit segalanya weh .. hihi happening gila ar hangout tadi .. tambah2 dapat jumpa cikgu neesa .. auww best uh .. p maen bowling lak uh pstu ronda2 pstu makan2 . huhu ..
Omoiigosh , malu sgt tadi uh .. tu lar bajet tera sgt an . hehe baru ja nak baling bola yg comeh tuu tiba2 jatoh plak . *malu lar sat* still now aku masih ingat kejadian tu ,bila ingat mesti gelak sorang2 .. yang lawak nya time aku jatoh tu , aku toleh kebelakang . aku nampak depa semua diam smpai tenganga plk uh . takpa aku pon toleh kali g tengok depa semua pakat renggah gelak . arrr malu ar .. sakit lutut aku wey , alaa jatoh saham aku weyy semua pakat tengok .. tapi takpa aku still comeh ken ken ? hehe perasan sikit .. kira okey lar kan dari orang tu ! baling bola longsor kebelakang . hahaa 


- BOWLING TIME . -




with cikgu neesa ..


pastu g ronda2 parkson dulu ... hehe tunggu cikgu neesa g mana xtaw .. dan la lagi an pose2 bagai kat tepi tu.. heheh









pstu time makan .. hehe kene maggie bakso semangkok , teh 'o' ais limau satuu . alhamdulillah .. kenyang kejap perot . hehee


--cikagarpink--










Thursday, 11 October 2012

ADVANCED UNTUK HANG LAH SAYANG !

nie untuk awok lah FAZERA .. thank you , aku baca dah blog hang .. 
aku pong happy dapat kawan macam hang .. boleh buli hang , hehe tq a lot k ,
takda hang takda lar OAT CHOCLATE . hehehe 


* nie advance utk hang , mklom lar org baru belajar 
jadi macam nie la ... *



ha macam mana oke dowk ? 
malu ar ceq , wey hang perasan tak ?
sape punya ,sape punya uh ??
haha .. abaikan latar belakang tuu k , .


attention oke !: aku sayang semua kawan2 aku , sayang hampa lah especially zam , fazera , rafika , ezza ,, ermm tak lupa jugak kawan aku yang aku kenai dari skolah rendah lagi , ASMAHAN .. insyallah kalo takda apa2 t kita jumpa lagi k MAHAN k , di tempat yg sama taw MUTIARA KELADI . yang lain2 tu sorry oke , banyak sangat lah nak list nama ampa semua . 




--cikagarpink--


SUATU PETANG .

hye , assalamualaikum ampa ? hehe 

petang tadi boring ar taktau nak buat apa , so aku pong tanpa membuang masa search la google cari toturial tudung wey .. baru nak belajar ken ? hehe search ja senang uh . lepas dah nengok toturial tuu saja lar nak try buat sendiri , tengah2 try tu topup pon masok ..rinnduuh uh ... tiba2 dia call cakap nak my , tengok jam awal lg baru pkul 4 lebih .. haih awai nk my .. takpa laa aku pon kalot lar amik tuala g mandi ,, hehe .. dah seap pakai baju bagai uh MF pon sampai . err ~ rindu nya , lega sikit bila dapat tengok dia .. emm rasa macam nak pelok ciom ja . hihi xoxo :) gatai sikit .
lps teman dia makan ,g dok at luar ur gan dia ..suka ur tarik telinga tarik hidong owg,, owg gigit tangan dia baru taw ! huhuhu adik aku yang motak tu dok posing bagai uh atas rxz dia .. pastu g ronda2 dalam taman uh dengan dia bawa motak tuu sama .. jumpa jap ja , dia uh kalot nak balik .. cakap nak tido sini ? 
er tipu ek ? ha owg lawak ja nah MF nah .. owg paham k ,tengok atas dah gelap mao hujan tu dia kalot nak kelek kan ? k takpa p balik uh . hehe macam biasa lah kalo dia nak balik mesti salam ciom tangan dia dulu , herhh bau ayam uh , haha .. dok belajar jadi isteri soleHAH ' nieh . sempat lar jugak suruh dia krim salam kat mak ani .. hehe tingat jgak aih at mak mentua . heheh (ketawa malu nie)



* shoot by   MF *



haha , motak kalo nek moto nie dok atas tu ler ,
len lar kalo nek superbaikk mak leh
dok dalam raga .



p/s : thank you MF taw , ingat jugak nak singgah rumah petang tadi .. rindu latuh ! hehe bila nak bawa owg ja g ronda2 gan moto uh ? .. tingin lorh nak ronda gan dia ja nek moto .. ♥ 


byna gegeh . 
ngeee ~
sayang dia ketat2 meh , 
rindu dia lorh ..
kejap2 taw ! , seriously owg cakap
tak puas jmpa tadi .






--cikagarpink--