Tuesday, 25 March 2014

TERSENTUH .




ya allah ya tuhanku ,
tetapkan lah hati dan pendirianku ..

Thursday, 20 March 2014

RESULT SPM

hye .. asalamualaikom ..hehehe lega nya rasa ...syukur alhamdulillah ..terima kasih Allah .. okayyy today 20March .. hari yg bermakna sgt stelah 3bulan lebih tertunggu-tunggu .. skarang dah terjawap.hehe. mcm yg makcik2 pokcik2 kakak abg smua tau hari ni kputusan spm kluar laaa weyyy .. dua hari lpas spupu byna ada call ..dia minta nma , angka giliran n nma sek... cekk ponn luquih sgt bagi jaaa trus ... pas bg smua tu baru bgtau mak ..mak apa lagi marah laaa ..mak gtau depa minta nk cek kputusan hg latu kwn avg gie kn kerja dalam jabatan pendidikan ... adoiiiii ya Allah .. npa aku bendoi sgt hah? tak terpikiaq pon psai tu ...adooohh kalau result tak elok mcm mana ? bole jadi bhan mlot depa ja la ... start smlam , byna niee dah tak torah dok dah ... jiwa kacau ... makan tak rasa .. uh2 pon tak kluar pon ..hahaha tdo pon takbole dh baq hg ... pusing merata ..last2 tetukar tmpat tdo dgn nyet .. nyet bgon pagi pon heran mcm mna bole ada kt tmpat tdo byna .. hehehe apa pon dgn berkat usaha byna ..byna dpat jga kputusan yg elok..abh excited lpas2 ja pengetua hbis bg ucapan trus bgon p ambil result byna ..amboiii cpt nya...haha masa abh ambil tu ckgu cari aku pgil nak jumpa ..aku pon dgn kepit2 sempit p laaa ...oh my god ... betoi ka apa yg cekk nmpk ni? mcm mimpi .. aku pon trus salam ciom tgn cikgu ...cikgu pon mulaa laa berlinangan air mata ..heehee trima kasih ckgu ! lpas ja ambik trus ja nk cri ckgu sains kesayangan .. tp tak ada rezeki nk jmpa dia ..sedih nya .... apa2 alhamdulillah ..kawan2 smua pon lulus ada juga A ... tak sia2 aku gn Fazera guna teknik bljar cra teka-teki ..sorg tnya sorg jwp ...akhirnya dua2 dpat A untok subjek sejarah ...hehhe happyyyyy legaa dpat tgok result ... wlwpon tak byk A tp aku dh bole bukti kn kt smua org yg aku bole wlwpn dh gatai nk ada boyprennn ... tq sgt2 ...tq mak abh dah bg sokongan ..tak lupa jga BUNSAYANG tu yg mnjdi semangat utk byna berjaya ..
muaaaaaaahhhh love smua sygggg smua ......








Wednesday, 19 March 2014

FAKTA ANAK KETIGA

1. Punya perangai pelik antara semua sibling
2. Sensitive and easy to cry
3. Annoying but strong when facing challenger & trial
4. Keras kepala
5. Don't care other people talk about her
6. Clumsy and careless
7. Muka bajet garang tapi sebenarnya cute
8. Sweet plus caring
9. Cepat touching even nampak tough
10. Always awesome
11. Suka bergelak dengan kawan dan family walaupun hati tengah sedih
12n Marah dalam diam sentap dalam diam
13. Kadang happy..kadang2 moody
14. Nampak pemalu tapi bila dah kenal kenal mulut mengalahkan murai
15. Merupakan tulang belakang adik beradik dan anak harapan ayah ibu
16. Happy depan orang tapi belakang hanya mampu menangis
17. Waktu muda agak menyusahkan tapi paling berbakti bila dah dewasa
18. Degil nak mam***
19. Muka gangster tapi cepat jatuh hati
20. Pemarah macam singa
21. Tidak suka dibandingkan
22. Tak suka cerita masalah pada orang lain

#betoiii dak niee pokcik bun .. huhuhu


tudiiiiaaa mukaa org bajet garang tp sbnarnya cute ...
hahhaa cute laar muka zaman bila ni kn ?
zaman dok tgok katoon doremon ni ..

FAKTA ANAK SULUNG ..

-Sweet dengan buah hati , kawan and all yg dia kenal . Means , manja . Tak suka diarah tetapi selalu sangat diarah . Selalu sangat HYPER ACTIVE , tak kira pagi petang siang malam . Lagi-lagi kalau MOOD ketawa , lagi teruk ﹋o﹋ Selalu annoying , bila dah start annoying , mula lah mengarut , orang lain yang kenal pun kena jugak . lebih rela muka ada bintik hitam drpd hati ada bintik hitam .Tentang cinta , memang dia akan setia . Kalau dia curang , ada bersebab. Pandai , tapi malas . Kalau rajin , mesti berjaya.    
 #Saya anak sulung sebab tu saya copy


niiehh diaaa muka annoying anak sulung ..



Wednesday, 12 March 2014

LESEN OHH LESEN ..

hailoo uolls .. *bak kata org tu 'sperkeng'* ..gehgehgehgehhh .. lesen oh lesen bila dop tau nak siap .. dh dekat smggu lebih dh takkan taksiap agieeeeeeeeh .. geramm aahh ! haha okay macam yg abah janji kan .. habis spm baru pikir psai nie . hooreeyyy akhirnya tercapai jugak .. hari yg nak pie dgq ceramah tu excited gilak bgon awai siap pkul 7.30 pagi lg dah tunggu depan kdai cina tu .. aku guna agen tu nk p jv cergas ..ngek betoi rupa2 nya kedai dia bkak pkul 9 .. apa lg cemuihh ar tunggu balik terus ..cancel tak jadi p .. dok esok tu plk pkul 8 lebih baru p ..huhu dapat p naik keta omey2 warna putih tu yg kecik molek tu .. smpai ja kat tmpat tu trus masok bilik cari tempat ..nahhaii ramai kot , kat belakang ja ada tempat , terpaksa la p dok jugak .. nasib ada kawan dari agen yg sama .. tiba2 muncoi sorang mamat nie , dlm hati dok kata comfirm mamat ni mai dok sebelah aku .. sbelah aku ja yg ada kosong pon .. adoiii segan arr ..haha yg nak gelak nya dia bawa beg besauu ohh mcm nk p sekolah ja .. rupa2 nya dia bawa bekal lors tu yg kembong mcam ja . hahahaa ..smpai petang dok kat situ , cemuih laaaa ..

lpas ja bpa hari ,kena p test computer plk , takp giponn dh getar senak perot sejuk satu badan .. sedih nyaaa lpas ja semak kputusan dia kluar perktaan ni "GAGAL" .. frusttt la jugak rsa mcm jantong nak luruh ja ... kluaq la jugak air mata 2 3 titik ..betol 41/50 lgi satu ja nak lulus... hmmmmmmmmmm ..p pulak kali ke2 ..alhamdulillah .. "LULUS" 45/50 .. syukurrrr ...amin .. lpas ja hbs test computer tengah tunggu Miss Tai mai ambil aku dok la kat krusi paling belakang dekat dgn pintu.. ada sorang mamat indu tu , gaya dia ala2 raperss , hohohoh sluar yg besaq melondess tu ..dengan rambot ala2 kpop tpi dh mcm kpot ja aku tgok ..haha ..dia duduk krusi dpn aku .. bila kerani dekat myspeed tu pgil nama dia , dia pon terus bangun ..astaghfirullahalazim .................... bila ja dia bangun bulu roma aku terus meremang nak pitam smua ada time tu ... bila dia bgn sluar tu melondessss , eeeurrrr tk pakai underware kee tambi ? nak raperss pon jgn la smpai nak nunjok habis ... punggun bebulu geliiiiiiiiiiii nyaaaaaaa ... aku memang tak suka bnda hidop yg berbulu arrr....hadoiiiihhh mcm2 gelagat org ...

okay doh habis part tu .. ni part kelas teori plk .. mula teori moto ..hee masok kelas pgi tu cikgu tu dok terang2 isi borang pe smua ..pstu dia ckp petang tu ada practical 3jam kena naik moto ...alamakkkk aku ni takot dahhh mcam mana ni dah tak reti nak change gear , boh gear reti la .. haha apa lg time rehat tu cepat2 ja msg BUNSAYANG , hehe tnya nk change gear buat aceno ... selamat lagi ada dia ..hehe time nak p mkan tu ada ar sorang laki uh gegeh nak belanja aku konon ..takmau arr dah la takkenai ... aku pon kalot2 ja bayaq terus belah p tunggu kat tmpat nak ambil moto tu ... getarrrrrrr segalanya ... aku ingat kan aku sorang ja yg terok ..rupanya ada lg org yg terok .. nak start moto tak reti last2 pgil cikgu tlg start ..dah le kna pakai helmet free dgn bau2 yg ckop harum .. try naik yg batas tu ,yakin lebih takkan jatoh naik sekerat ja terpeleoot kot tepi dh . malu nyaaa . haha nak try pulak buat break menyakaq ..dok atas moto siap baca doa bagai , boh gear 2 pstu 3 pederas moto smpai dkt line trus break ...tak ada bunyi menyakaq pon moto pon tak benti pon jalan trus ja .. haha..biar lah practical bru .. yg pling best nak yg bye2 lambai2 tgn tu .. hohoooo ada sorang pakcik tu baya2 abah aku dah , dia jd kepala dok dpn sekali yg blkg ikut ja dia buat .. yg belom smpai simpang pon dah ikut angkat tgn . mcm2 cikgu kat situ geleng kepala ja .hahaa .. habis ja teori excited lgi ni ada org tu ajak kita kluaq nk teman beli baju la apa .. tba2 tak jadi ...hanginnn terusss panas terus pening kpla terus .. hmm meluat laaa .. lau dah tkjadi pon gtau la nk p gn kawan ke apa ..ni lgsong tak gtau apa2 dh balik baru bgtau . k fine mmg org nie dah tak penting dh pon smpai nak gtau satu msg pon takbole kn ? emmmmm lantakk lahhhhhh dahhhh malassssss laaaaa ...malu kot nk kluar gan aku ...lain kli takpyh ajak aku ..aku pon tak gdoh nak sakit hati ken . gerammm lgi ni smpai hari ni aku geramm bila di pkir balik npa dia mcmtu , takot aku ganggu ka ? ....welkkk mula nak merapu lani .hehe biaq dia la ni cerrr aku bkn dia .STOP.  hmm teruskn lagi dgn teori kereta .. jap ja 3jam jaa ..mcm biasa la cikgu tu gtau mcm mana nk gna gear keta nak naik bukit nak parking ...


haha ni diaa moto baru cek ... honda future ..baru ja ambil kemarin ,, jom kta wengweng jom..hmm sebenarnya cek dah kehabisan ayat dh . haaha k la nnti cerita lg nahh ..