Friday, 23 November 2012

BIKURIMASHITAA ' dlm mkna kata oh my melayu "terkejut" . ehe

petang tadi p umah mak ani , first time mak drive sendiri masok jalan kmpong MF .. akhirnya sampai la jugak .. sampai sampai tuu , nak masok nampak MF .. astaghfirullahalazimm , apa sudah jadi syunk muncet aku tu .. dah macam rekrut daa .. hahaha :)  dah jadi MOTAK MUNCET . ehe nampak lain tapi yg kesian nya selsema tuu tak ilang lagi , hahah besar taw dak sapu tangan dia .. mana nak cari .. 




nie diaa MOTAK MUNCET .



ha betoii dak ?
besar kan sapu tangan dia .
hahaha , habis ar smpai kain batik buat lap idong ..

p/s : pas nie MF kalo tak cukup kain batik buat lap idong amek laa kain selimut pulok . kalo mao
       kain selimot owg pon boleh , baaiikk punya .. mao dak ? ehe jangan marahh ar ,


21-11-2012



earrrggh ! hari rabu ritu boring gilo  ..dok umah taktau nak buat apa .. abah cuti  , ermm mula tu plan nak p penang .. last last takjadi laah pulokk , sembang bikin bimbang uhh .. aku niee dah jadi macam bewak padang pasir , guling sana guling sini panasss ja hati ..macam nakk sailang ja sapa yg ada dlm umah  .. panasss kot ! abah takpa lah boleh kluar p tengok burung dia , bagoiih ja .. kamie nie dok dlm umah macam apa gi tambah mak tuu dah macam hantu kak limah ja , kito bako jer ~ hehe tapi last last minit abah balik dia cakap nak bawak kami kluar makan.... waa ini munyi manyak sweet sweeet ma ,, makan kat tanjung dawai ja pon.., abah suroh ajak MF sekali .. aku pon apa lagi sms laa kat sayunk Muncet aku tu , emmhhh dia takboleh join the club lah ada keja plak .. mmm takpa lah rezeki jangan di tolak maa .. hee rugi kan MF takjoin ..


* ni laa menu kami .. ehe
dap dap ,




# weyy tgok tuu punya laa lapaq sampai
tak tengok kiri kanan dah ..




 

MOTIF : akhirnya dari kebohsanan menjadi kekenyangan !

Thursday, 15 November 2012

sehari bersama . haha

pagi tadi mak ani datang rumah gan MF , hee nak manggil kenduri abg2 MF ler ..adodoo wanie uh kalot sunggoh . sampai takdan dan mak ani nak masok, dudok pon tak lagi dah kalot ar nak tunjuk album yang aku buat uh .. arggg tidakkk malu kot ! *MF tu album kita auw* .. makan tengah hari ramai2 , seronok tgok family kita rapat macam nie .. :) lepastu ikut mak ani pulok nk p manggil , mak ani ajak aku on ja .. haha pastu ikut g shoping pulok ha , mak ani nak beli barang ur untok kenduri nanti an .. dah habis beli barang tu p lepak kat uma mak ani .. hihi mak ani buat drama lar sat tadi uh .. sedih lar jugak tgok dok teyak2 uh , aku diam ja uh .. aku pon ukan boleh ha tgok orang teyak2 tuu nanti nak teyak jugak uh ..
hmm balik tuu mak aku la pulak ajak kuar makan .. nak belanja menantu dia ha , kesian tgok demam2 uh .. hehe *sayunk tq nah mao jugak ikut p makan tadi , kesian dia dah la demam uh ... owg doakan sayunk owg uh cepat sembuh k, muuah mlebiu*  


otw nak p makan .. hehe



dah sampai ha , jom terjahhh !



masa untuk makan ~ nyum2 .. :)



# kesian yayunk aku tu , nak makan pon susah ..
dengan demam lagi uh ,
hehe seannya dia .. happy la hari nieh .. tq taw ..




Thursday, 8 November 2012



menjak2 nie npa pon tak taw , jiwa nie tak tenang ja .. serba serbi jadi tak kena . macam2 yang aku rasa , pedih sedih tegores hatii niee taw dakkk ? KENAPA TAK PERNAH NAK PAHAM HA ? tak taw laa mcm mna nk aku luah kn , kat spa yg boleh aku luah kn apa yg bersarang dalam hati aku ni . nak cita kat dia ? hah belom tentu dia akan paham aku an . sebabnya berkaitan aku dgan dia jugak .. Ermm sebenarnya kan lepas2 dari malam tuu smpai skrang ,aku masih lagi terluka . memang lah kalau dia cakap kita dah oke , mungkin itu yang dia rasa . tapi aku ? tipu diri sendiri . aku pura2..dari cara dia cakap malam tu mcam aku nie ja gegeh nak sruh bekepit layan aku 24jam .. aku tak mintak pon sampai macam tu . sekurang2 nya bagi laa sikit masa kat aku . susah sangat ka? aku nie pon manusia jugak . kalau lah dia rasa dgan melayan aku tu satu masalah bagi dia gitau ja lah .. aku tak pernah paksa ..mungkin dia rasa malu kot berkawan dgan aku ..satu lagi aku bukan tunggoi kayu org boleh suka2 nak marah , aku pon taksuka org marah2 tinggi2 suara gan aku , dah pkiaq tak mau nak pnjang2 tu lebih baik aku diam . tapi sampai bila aku nak diam ? dari apa yang aku tengok masalah nie takkan selesai kalau aku diam .. aku masih sayang dia , sayang hubungan ni nak kekal . tapi aku takot bila satu masa dah tak leh nak sabar lagi ,takot la kan macam2 keputusan yang akan aku buat . aarhh semak betoi , asyik aku ja pkiaq nak jaga perasaan dia . dia ada ka ? kalau cakap dia ja nak menang , dlam talifon pon boleh marah2 tlah la kalau jmpa depan2 . macam mana la kan , ntah2 melambong ke istanbul dh pa . dia uh bukan rety nak romantik ke apa . tak sweet langsong . romantik tak semestinya kna menggatai bagai kan ?  emm tak tau lah buat lah apa yg terbaik untuk kita .



Monday, 5 November 2012

no title ~



hati berbisik :
''jangan terlalu berharap bunga ini akan senantiasa segar , kerana mungkin nanti ia juga akan layu ''
jika kita bertemu dengan seseorang yg sgt percayakan kita .. kita balas lah kepercayaan itu dengan kejujuran kita ..tidak rugi bila kita jujur , tidak pula rugi bila kita berbuat benda yang baik .. cuma kita akan rasa rugi bila kita sudah mengecewakan hati yg lain .. maybe dia yg merasa kekecewaan itu sedangkan kita gembira tapi kita kena ingat , kekecewaan yg kita berikan itu mungkin akan datang balik kepada kita tanpa sapaan ..saat itu ibarat mata pedang yg tajam menghiris hati yg bila dikelar pasti akan berdarah ~

...

aku datang kepadamu

Thursday, 1 November 2012

DEMI CINTA

video


* Alhamdulillah , seap jugak video ny .. MF video ny untok awok taw .. owg rindu awokk tak tau nak luah mcm mna , hari2 cakap rindu kat awok tapi takot awokk boring so kali nie owg bt kelainan sikit . harap2 awok tak bohsan dgan owg .. love you , aku rinduu sayanggg kamu  ~